Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

fiskeutrustning på en brygga

Bästa fiskeväskan 2023 (Bäst i Test)

Lucas Rosvall fiskar
Publicerad av Lucas Rosvall
den

En bra fiskeväska är en nödvändighet för att hålla all fiskeutrustning organiserad och skyddad mot väder och vind. Dessutom gör en fiskeväska det enklare att transportera din utrustning till och från fiskeplatsen.

I denna artikel kommer vi därför att titta närmare på flera olika fiskeväskor och presentera den som vi anser är den bästa fiskeväskan.

Vilken fiskeväska är bäst?

Bland de olika alternativen som vi har tittat närmare på så är det framförallt två fiskeväskor som sticker ut från mängden - Savage Gear System Box Bag L och Berkleys fiskeväska.

Savage Gear System Box Bag L är också den fiskeväskan som vi anser vara den bästa på marknaden just nu. Medan Berkleys fiskeväska kan vara ett bra alternativ för den som letar efter ett billigare alternativ.

Men det finns också flera andra alternativ på marknaden, nedan går vi igenom 4 av de bästa fiskeväskorna.

1. Savage Gear System Box Bag L - Bästa fiskeväskan

Savage Gear System Box Bag L

Savage Gear System Box Bag L är riktigt grym betesväska som är designade av fiskare för fiskare. Den är tillverkad av robust material och är full av praktiska detaljer och smarta lösningar som gör den till det perfekta valet för seriösa fiskare.

Den stora storleken gör att du enkelt kan förvara och transportera all fiskeutrustning och tillbehör. Men det är inte bara storleken som gör Savage Gear System Box Bag L till den bästa fiskeväskan på marknaden.

Jag tycker också att den är väldigt prisvärd och det är en fiskeväska i hög kvalité som gör den till ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna fiskare.

Totalt sett så innehåller Savage Gear System Box Bag L fyra betesaskar, vilket gör det enkelt att organisera och hålla reda på alla dina beten och krokar.

2. Berkleys fiskeväska - Bästa budgetväskan

Berkleys fiskeväska

Berkleys fiskeväska är ett utmärkt budgetalternativ för fiskare som söker en väska som erbjuder både funktionalitet och valuta för pengarna.

Väskan är tillverkad av ett mycket slitstarkt och starkt material som garanterar att den kommer att stå emot de tuffa kraven på en fisketur.

Väskan har också mycket förvaringsutrymme och är utrustad med en mjuk PVC-insida som skyddar dina beten och annan utrustning mot skador. Den har även fyra stora betesaskar, vilket ger dig gott om plats för att förvara alla dina beten och verktyg på ett organiserat sätt.

3. Abu Garcia Large Pike Lure Bag

Abu Garcia Large Pike Lure Bag

Abu Garcia Large Pike Lure Bag är en utmärkt väska för gäddfiskare som behöver en robust och tålig väska för att lagra sina stora beten.

Väskan har dessutom en praktisk mellanvägg i huvudfacket som gör det enklare att organisera dina betesaskar och andra tillbehör.

Den här väskan innehåller fem betesaskar i XL-storlek, som ger gott om utrymme för dina stora beten, samt två mindre askar som passar perfekt för mindre beten och andra tillbehör.

4. Abu Garcia Beast Pro Ryggsäck

Abu Garcia Beast Pro Ryggsäck

Abu Garcia Beast Pro ryggsäck är ett utmärkt val för fiskaren som vill ha en fiskeväskan på ryggen under fisketuren, och kanske behöver gå långt till fiskeplatsen.

Fiskeryggsäcken är tillverkad av helt vattentätt material och har en förstärkt botten för extra hållbarhet. Det är en ryggsäck som är lätt att rengöra och hålla i toppskick.

Det som verkligen sticker ut med denna fiskeväskan är den löstagbara separat avdelning som håller betet eller matsäcken sval. Ryggsäcken har också ett stort huvudfack och två yttre sidofickor för diverse tillbehör.

En nackdel med denna fiskeryggsäck är dock priset, och den kostar uppemot 1800 kronor vilket kan vara mycket om du planerar att köpa din första fiskeväska.

Olika typer av fiskeväskor

Fiskeväskor finns i olika storlekar och former, och det finns många faktorer att tänka på när man väljer en.

Nedan följer en översikt över de olika typerna av fiskeväskor som finns tillgängliga:

  • Axelväskor: Detta är den vanligaste typen av fiskeväska och den är designad för att bäras på axel och de har fördelen med att de kan innehålla mycket utrustning samtidigt som de brukar vara rätt så prisvärda.
  • Ryggsäckar: Ryggsäcksmodeller är populära bland fiskare som vill bära sin utrustning på ryggen och kanske ska transportera sig långa sträckor. De är ofta mer behagliga att bära, men brukar vara dyrare jämfört med axelväskor.
  • Midjeväskor: Denna typ av fiskeväska är utformad för att bäras runt midjan och är idealisk för fiskare som vill ha lätt tillgång till sina verktyg och beten. Midjeväskor är däremot väldigt små vilket gör att du inte får plats med mycket fiskeutrustning.
  • Sling bags: En sling bag är en annan mindre fiskeväska som bärs över ena axeln eller diagonalt över ryggen. Detta kan också vara en bra fiskeväska för mindre turer när du inte behöver ha med dig mycket utrustning.

Det finns också fiskare som väljer att endast köpa betesboxar för att lagra sina beten och tillbehör, och sedan använda en vanlig ryggsäck, vilket kan vara ett annat alternativ om du inte vill lägga alldeles för mycket pengar på en fiskeväska just nu.

Fördelen med att ha en fiskeväska som endast används för fiske är dock att du slipper att ta ut och packa ner fiskeutrustningen varje gång du har varit ute eller ska ut på en fisketur.


Du kanske också gillar