fin abborre

Bästa fiskeapparna 2023 - Appar för sportfiskare

Lucas Rosvall fiskar
Publicerad av Lucas Rosvall
den

Är du en ivrig sportfiskare som letar efter de bästa verktygen för att förbättra din fiskeupplevelse? I en digital tidsålder är det inte förvånande att din smartphone kan bli ditt mest värdefulla fiskeverktyg.

Med en uppsjö av appar tillgängliga är det möjligt att fördjupa dina kunskaper, förbättra din teknik, hitta den perfekta fiskeplatsen och till och med få prognoser för de bästa fisketiderna.

Här kommer vi att dyka in i de sju bästa fiskapparna för 2023, perfekta för dig som är redo att ta ditt fiske till nästa nivå eller är på jakt efter nya fiskeplatser.

1. FishBrain

Fishbrain

Vem sa att du måste fiska ensam? Med Fishbrain får du tillgång till en community av över 15 miljoner sportfiskare rakt i din ficka. Det är en älskad app av miljontals sportfiskare världen över.

Appen erbjuder en mängd funktioner som tar ditt fiske till nästa nivå, såsom C-MAP Social för att ge enastående detaljer för dina bästa fiskeplatser. Appen har dessutom sin egen algoritm för att upptäcka nya fiskeplatser, så att du aldrig kommer att vara utan ställen att utforska.

Appen ger dig också insikter om de bästa betena som används i ditt område, baserat på 14 miljoner loggade fångster. Det är som att ha en erfaren fiskeguide vid din sida hela tiden.

2. iFiske

iFiske

iFiske är en fiskeapp som låter dig söka och köpa fiskekort direkt från din telefon. Detta gör appen till en bekväm plattform för alla sportfiskare.

För varje vatten som är anslutet till iFiske, kan du se bilder, läsa beskrivningar, ta del av fiskeregler och få information om vilka fiskarter som finns där. Dessutom är iFiske tillgängligt offline, vilket gör det till ett perfekt verktyg för fiske i avlägsna områden.

iFiske är också en fantastisk resurs för att lära sig mer om sötvattensfiskar och sportfiskemetoder, samt allt du behöver veta om fiskekort.

3. Fiskeprognos med väder

Fiskeprognos med väder

Om du någonsin har önskat att kunna förutsäga de bästa tiderna för fiske, är appen Fiskeprognos med väder det du letar efter. Denna app kombinerar väderprognoser, sol- och måndata, samt tidvattenprognoser för att ge dig detaljerade fiskeprognoser.

Fiskeprognos med väder låter dig maximera dina chanser för framgång genom att tillhandahålla prognoser för de bästa tiderna att fiska på.

En av de mest användbara funktionerna är tidvattenprognosen. Detta hjälper dig att bestämma de bästa tiderna att fiska baserat på tidvattencyklerna.

4. FishDeeper

FishDeeper

Fish Deeper är en modern fiskeapp, designad för Deeper sonar, perfekt för alla sportfiskare som vill planera sina fiskeäventyr mer effektivt genom att utforska djupkartor och hitta de bästa fiskeplatserna.

Med över 70 000 globala sjödjupskartor, tillgängliga på telefon, både online och offline, blir planering av dina fisketurer en enkel uppgift. Lär känna varje ö, grop, djup och andra detaljer som hjälper dig att lokalisera exakt den fiskart du är ute efter.

Du kan också söka efter dina favoritsjöar, välja potentiella fiskeplatser, och markera dina favoritplatser så att du hittar tillbaka.

5. Fiskher

Fiskher

Fiskher är en annan app som liknar Fishbrain i flera aspekter, men den skiljer sig genom sitt starka fokus på svenska fiskeförhållanden. Fiskher har nämligen registrerat över 12 000 fiskeområden längs Sveriges kust, i samarbete med några av landets främsta sportfiskare.

En unik funktion i Fiskher är också "Hidden Gems". Detta är särskilt attraktiva fiskeplatser som fiskeexperter har valt ut.

Liksom Fishbrain, erbjuder Fiskher också information om minimi- och maxstorlek för varje relevant fiskart, vilket stärker appens fokus på hållbart fiske

En annan spännande funktion hos Fiskher är dess fiskigenkänningsteknik drivet av artificiell intelligens, vilket påminner om Fishbrains "Species Recognition"-funktion.

6. Fiske Knop

Fiske Knop

"Fiske Knop" är en utmärkt mobilapp som kan ge värde till varje fiskares arsenal. Denna app är utformad specifikt för att illustrera hur olika typer av fiskeknutar knyts, vilket gör den till det perfekta verktyget för de som vill lära sig nya fiskeknutar.

Genom att använda appen kan du lära dig vilka fiskeknutar som exempelvis passar bäst för tunna fiskelinor jämfört med tjocka och mycket mer. Appen "Fiske Knop" ger dig svar på alla frågor på ett lättförståeligt och lättillgängligt sätt.

Så, om du letar efter ett hjälpmedel som kan hjälpa dig att bli bättre på att knyta olika fiskeknutar, så är "Fiske Knop" den perfekta appen för dig.

7. Tidvatten nära mig

Tidvatten nära mig

"Tidvatten nära mig" gör det enklare att planera din fisketurer, tack vare tillgängliggörandet av pålitlig och lättillgänglig tidvattensinformation.

Med mer än 7000 inbyggda tidvattenstationer runt om i världen, tillhandahåller appen pålitlig och korrekt tidvatteninformation, oavsett var du befinner dig.

Förutom tidvattenprognoser, levererar också appen data om månens faser, väderprognoser och aktuella radarbilder.

Appen har dessutom en smart funktion som automatiskt identifierar och väljer den tidvattenstation som är närmast din position.


Du kanske också gillar